Premierul Maia Sandu, IGNORATĂ de secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo?

Embed:

Maia Sandu a ratat o nouă întrevedere cu secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo?

Şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău se află într-o vizită în SUA şi conform agendei premierului, astăzi, oficialul moldovean urma să se întâlnească cu Pompeo pentru a discuta prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA. 

Însă, se pare că întrevederea dintre cei doi oficiali nu va avea loc, deoarece pe pagina Departamentului de Stat al SUA este indicat că Michael Pompeo se va afla în aceste zile în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. 

Totodată, Deschide.MD a precizat că Maia Sandu nu se mai vede cu secretarul de stat al SUA.

Solicitaţi de Publika.MD, reprezentanţii Guvernului nu au infirmat nici nu au confirmat aceste informaţii, dar au declarat că vor veni mai târziu cu un răspuns. 

Amintim că aceasta este a doua întrevedere ratată a Maiei Sandu cu Michael Pompeo. Iniţial, vizita premierului peste ocean era programată pentru zilele de 31 august - 4 septembrie. Însă, în ziua în care o delgaţie condusă de prim-ministru trebuia să zboare în SUA, Guvernul anunţase amânare vizitei. Motivul invocat a fost agenda Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo. 

Citeşte şi: Cooperarea dintre Moldova şi SUA, discutată de premierul Pavel Filip şi Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo (VIDEO)

Lasă un comentariu