Premierul Maia Sandu a anunţat că vor CREȘTE impozitele (VIDEO)

Embed:

Impozitele vor fi majorate. O spune premierul Maia Sandu, în contextul în care vor fi inițiate noi negocieri cu Fondul Monetar Internațional, iar unul dintre angajamente ţine de lărgirea bazei fiscale prin majorarea plătitorilor de impozite. 

"Toată lumea îşi doreşte acelaşi lucru ca noi, cu toţii, să plătim impozite. Să nu fie privilegiaţi, care stau deoparte şi nu plătesc impozite, am avut situaţii cu companii cu mulţi bani, cu profituri mari, care au tot felul de facilităţi fiscale şi oameni cu afaceri mici, bani puţini, dar care trebuie să platească impozite. Deci, ceea ce ne dorim noi este ca toată lumea să plătească impozite aşa cum scrie legea şi atunci o să avem mai mulţi bani şi o să putem să investim mai mult. O să încercăm să mergem pe impozitarea progresivă, cei care au mai mulţi bani să platească mai mult", a menţionat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la Moldova1.

De menţionat că, anterior, Alianţa PSRM-ACUM a adoptat mai multe măsuri fiscale controversate. Astfel, a fost votat în lectură finală proiectul de lege care prevede dublarea cotei TVA pentru sectorul HoReCa, impozitarea tichetele de masă, dar şi majorarea cu 50 sută a impozitului pentru poluarea mediului cu produse din plastic.

În prezent, toate persoanele fizice și juridice, cu unele excepții, plătesc un impozit pe venit de 12%. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu