Premierul le cere miniştrilor să îşi deconecteze televizoarele şi să nu mai privească buletinele de ştiri

Premierul Vlad Filat îi îndeamnă pe miniştri să îşi deconecteze televizoarele şi să se apuce de lucru. În cadrul şedinţei de astăzi, şeful Guvernului s-a arătat nemulţumit de modul în care a fost implementat planul de acţiuni al Executivului pe anul 2012.

Premierul a rămas indignat de gradul de implementare a Planului de acţiuni al Guvernului, pentru anii 2012 – 2015: „Planul de acţiuni nu este o invitaţie la distracţie, e o hotărâre de Guvern, care are caracter decizional. Eu nu accept motivele trecute la partea celor obiective. Înainte de a implementa acest plan, toată lumea ştia că e nevoie de foarte multă muncă, resurse umane. Eu trec adevărata cauză, ca având motive subiective şi iresponsabilitate, reieşită din înţelegeri politice”.

Vlad Filat a criticat mai multe ministere, proponderent pe cele care au revenit democraţilor şi liberalilor. „Ministerul Culturii - 80% din obiectivele propuse în Planul de acţiuni pentru 2012 - nerealizate, asta înseamnă doar 20 la sută realizate. Ministerul Tineretului şi Sportului - doar 12% realizate, asta înseamnă performanţă şi calificarea conducătorilor pentru a-i transfera în alte funcţii. Ministerul Sănătăţii - 20 % realizate, Ministerul Transporturilor - 23%, Ministerul Economiei - 22 restanţe, Cancelaria de Stat – 23, ca să nu se se spună că e într-o singură direcţie, Ministerul Muncii, la fel”, a punctat acesta.

Şeful Executivului le-a cerut tuturor membrilor Cabinetului de Miniştri să-i urmeze exemplul: „Asta înseamnă să deconectăm cu toţii televizoarele, la mine e deconectat de pe 25 septembrie 2009 şi radiourile la fel. De dimineaţa până noaptea se stă cu capul în buletine de ştiri. Să ne apucăm de lucru”.

Publika.md aminteşte că la 25 septembrie 2009 a fost învestit Guvernul AIE 1. După alegerile din 2010, Guvernul Filat a fost reînvestit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu