Premierul Japoniei: Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo "ar putea deveni inevitabilă"

Embed:

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo "ar putea deveni inevitabilă" dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiţiei în condiţii sigure. Această declaraţie aparţine premierului japonez Shinzo Abe.

"O astfel de decizie din partea Comitetului Internaţional Olimpic este în conformitate cu politica mea de „implementare completă”. Dacă va fi dificil de realiza acest lucru, atunci o decizie de amânare ar fi inevitabilă, deoarece securitatea sportivilor este o prioritate", a declarat premierul Japoniei, Shinzo Abe.

În ciuda răspândirii neîncetate a pandemiei de coronavirus în lume şi a preocupărilor tot mai mari legate de desfăşurarea Olimpiadei de la Tokyo, Shinzo Abe nu a mai evocat niciodată până acum, în mod oficial, această posibilitate.

Schimbarea sa de poziţie vine după ce Comitetul Internaţional Olimpic a lăsat la rândul său să se întrevadă posibilitatea unei amânări a evenimentului, oferindu-şi un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie în acest sens.

Cereri de amânare au fost făcute până acum în mod dispersat în lumea sportului, însă sunt tot mai insistente cu fiecare zi care trece din partea sportivilor şi a instanţelor naţionale.

Spre exemplu, Canada a devenit prima ţară, care a anunţat că nu va trimite sportivi la Tokyo, în cazul în care Jocurile Olimpice se vor desfăşura aşa cum este prevăzut, în perioada 24 iulie şi 9 august 2020.

loading...

Lasă un comentariu