Premierul Iurie Leancă de 9 mai: Adevăraţii biruitori ai fascismului sunt cei care păstrează pacea

Embed:

Cu 69 de ani în urmă, pe bătrânul continent, s-a încheiat un conflict militar de amploare, iar pacea a revenit în capul mesei. Evenimentul este sărbătorit tradiţional la Chişinău cu depuneri de flori şi discursuri. Dis-de-dimineaţă la memorialul Eternitate oficiali şi oameni de rând au venit pentru a-i comemora pe cei căzuţi în odiosul război. Premierul Iurie Leancă a ţinut un discurs în memoria celor căzuţi pentru dreptate.

"Astăzi e Ziua Victoriei şi a eroilor căzuţi pentru dreptate şi pace. Azi deplângem eroii căzuţi în lupte aprige. Le mulţumim veteranilor pentru pace. Al Doilea Război Mondial a fost una din cele mai mari tregedii, o tragedie din care trebuie să învăţăm. Vom aduce flori eroilor care mai sunt lângă noi şi-i vom cinsti pe bunicii noştri", a menţionat prim-ministrul.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a spus că drepturile cetăţenilor Republicii Moldova se datorează celor care au luptat pentru dreptate.

"Îmi doresc ca sărbătoarea de astăzi sa fie un motiv de speranţă. Să realizam un adevăr simplu. Adevăraţii biruitori ai fascismului sunt cei care păstrează pacea. Curajul şi răbdarea, devotamentul şi dreptatea, credinţa faţă de patrie. Vă aducem un omagiu. Prin sacrificiu de care aţi dat dovadă, astăzi sunteţi exemple demne de urmat. Stimaţi veterani, Moldova de astazi trăieşte cu speranţa în viitor. Drepturile cetăţenilor se datorează domniilor voastre. Tânăra generaţie trebuie să ştie că bunicii şi străbunii s-au sacrificat pentru noi. Veşnică memorie celor care azi nu sunt lângă noi, dar vor rămâne mereu în inimile noastre", a punctat Iurie Leancă.

Publika.md menţionează că, astăzi, de 9 mai, în ţară vor fi organizate mai multe manifestaţii în memoria veteranilor căzuţi în război.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu