Premierul Iurie Leancă a acceptat demiterea ministrului Mediului, Gheorghe Şalaru

Embed:

Premierul Iurie Leancă a acceptat propunerea Partidului Liberal Reformator de demitere a lui Gheorghe Şalaru din funcţia de ministru al Mediului. Decizia finală urmează să o ia şeful statului Nicolae Timofti, care urmează să semneze un decret în acest sens.

Gheorghe Şalaru spune că aştepta decizia de demitere din funcţia de ministru întrucât i s-au imputat mai multe insuccese în activitatea sa. Totuşi, Şalaru s-a arătat nemulţumit că decizia a fost luată cu o zi înainte de cinci iunie, când este marcată Ziua Internaţională a Mediului.

"Este ziua profesională, prin decret prezidenţial a tuturor celor care se ocupă de protecţia mediului. Nu cred că acesta este cel mai frumos cadou pentru mine şi pentru colegii mei. Viaţa de ministru este scurtă. Nu este exclus că am greşit cumva. Eu plec cu capul sus!", a declarat Gheorghe Şalaru.

Liberal-reformatorii au propus deja ca fotoliul lui Şalaru să fie ocupat de colega sa, Valentina Ţapiş, pentru care ministrul nu are prea multe cuvinte de laudă.

"A fost o surpriză pentru mine. Nu a fost decizia mea, sau influenţa mea, deci este o decizie politică. Avem planul de acţiuni pentru 2014 aprobat şi avem obiective clar stabilite pentru perioada respectivă. Sperăm să avem succese", a spus Valentina Ţapiş.

Liberal-reformatorii au explicat, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Gheorghe Şalaru din cauza restanţelor înregistrate la realizarea politicilor de mediu.

Gheorge Şalaru a fost numit în funcţia de ministru al Mediului în data de 25 septembrie 2009.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu