Premierul israelian: Comunitatea internaţională trebuie să menţină presiunea asupra Iranului

Embed:

Comunitatea internaţională trebuie să menţină presiunea asupra Iranului pentru ca acest stat să renunţe definitiv la programul său nuclear. Declaraţia aparţine premierului israelian, Benjamin Netanyahu şi vine la scurt timp după desfăşurarea la Geneva a negocierilor privind planurile atomice ale Teheranului.

"Cred că orice înţelegere parţială nu va face decât să dizolve din sancţiuni. Sunt multe state care aşteaptă un semnal pentru a scăpa regimul de la conducere de sancţiuni şi nu cred că vreţi să vă opriţi la jumătate de drum în rezolvarea acestei probleme", a declarat oficialul.

Săptămâna trecută, la Geneva au avut loc negocieri în format 5+1 privind programul nuclear al Teheranului. La discuţii participă SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China, Germania şi Iran de cealaltă parte. Nu a fost anunţat dacă s-a ajuns la vreun progres. Cotidianul Haaretz scrie, însă, că un înalt responsabil israelian a fost deja informat de SUA asupra conţinutului discuţilor de la Geneva. Astfel, Iranul şi-ar fi arătat disponibilitatea de a-şi restrânge programul de îmbogăţire a uraniului şi este gata să înceapă discuţiile şi despre instalaţiile sale nucleare. Deschiderea Teheranului în această problemă îngrijorează tot mai mult Israelul, care crede că Occidentul ar putea elimina o parte din sancţiuni pentru a obţine concesii din partea Teheranului în problema dosarului său atomic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu