Premierul Ion Chicu: Moldova ar putea lua o pauză în colaborarea cu Fondul Monetar Internațional

Embed:

Premierul Ion Chicu nu exclude că Republica Moldova ar putea lua o pauză în colaborarea cu Fondul Monetar Internațional. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. 

"Ne propunem să discutăm cu cei de la FMI perspectivele de mai departe după finalizarea programului curent, care la 20 martie expiră, să vedem cum colaborăm mai departe. Dar cum am spus şi mai înainte şi i-am spus şi domnului Atoyan, noi orice colaborarea, cu orice instituţie financiară, inclusiv FMI o vedem doar din perspectiva intereselor Republicii Moldova. Pe agenda discuţiilor vine determinarea noastră de a canaliza spre investiţii publice sume importante de bani. Dacă FMI va fi suficient de felexibil pentru a accepta acastă viziune a noastră, atunci noi vom continua colaborarea cu această instituţie. În cazul în care nu vom avea flexibilitatea, nu este exclus că va trebui să luăm o pauză în relaţiile cu FMI, a precizat Ion Chicu.

Şeful Cabinetului de miniştri a mai spus că Moldova îşi doreşte o colaborare sănătoasă şi avantajoasă pentru ţara noastră cu orice instituţie. 

Citeşte şi: Ruben Atoyan, la întrevederea cu Ion Chicu: FMI este gata să susțină Moldova în procesul de implementare a reformelor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu