Premierul Ion Chicu, la Prime TV: A explicat de ce a pregătit un program de guvernare doar până la alegerile prezidențiale

Embed:

Noul premier Ion Chicu este încrezător că, împreună cu miniştrii pe care i-a ales, va reuşi să realizeze programul de guvernare prezentat ieri, în plenul Parlamentului.

Prim-ministru susţine că va începe lucrul cât mai curând, întrucât unele probleme nu au timp să aştepte. Declaraţiile au fost făcute aseară, la postul de televizune PRIME TV.

Premierul desemnat Ion Chicu planifică, până la sfârşitul anului, să realizeze un set de măsuri în domeniul economiei, securităţii, însă prioritate va fi aprobarea Legii Bugetului pentru 2020, dar şi reforma justiţiei.

"Suntem aici constrânşi de timp pentru că în câteva zile urmează să trimitem spre avizare, spre examinare la Comisia de la Veneţia, proiectul ajustat, conform recomandărilor, pe care le-am primit la prima literație de avizare acestui proiect", a declarat Ion Chicu.

O altă prioritate în agenda noului premier este asigurarea ţării cu gaze naturale: "Ţara în linii mari nu este pregătită. Noi vom depune toate eforturile pentru a depăşi această criză, acest risc. Noi nu avem probleme în ceea ce priveşte, fie încheierea unui nou contract cu Gaz Prom pentru livrare. Noi avem şi schema de rezervă, alternativă de primire a gazului. Colegii de la Moldova Gaz lucrează acum aspura aspectelor tehnice".

Întrebat cum a reuşit într-o perioadă atât de scurtă să selecteze miniştrii, premierul Ion Chicu a declarat că şi-a format echipa din oameni cu care a muncit cot la cot şi pe care îi cunoaşte ca fiind profesionişti.

"Îi cunosc foarte bine, cu mulţi dintre ei am activat la diferite etape. O bună parte din ei sunt consilieri ai preşedintelui, cu care cel puţin patru luni am comunicat în fiecare zi, am analizat evoluţia lucrurilor în diferite domenii. Am siguranţa că cunosc foarte bine cum stau lucrurile într-un minister sau altul", a subliniat premierul.

Ion Chicu a reiterat că Guvernul pe care îl conduce este unul tehnocrat. "În cabinetul de miniştri nu sunt oameni membri de partid, nu sunt afiliaţi politic. Dacă a activează sau a activat până acum consilieri ai preşedintelui, deloc nu înseamnă că sunt afiliaţi politic. Noi nu avem nicio conexiune cu forţele politice".

Premierul a spulberat şi zvonurile precum că a avut înţelegeri ascunse cu PDM, pentru a obţine vot de încredere.

"Discuţia a fost foarte clară şi simplă. Va fi Guvernul, în caz dacă este învestit, va fi disponibil să susţină proiectele înaintate de această fracţiune sau nu ? Nu au fost alte condiţii, nu au fost, eu ştiu, încercări de negocieri şi tot aşa mai departe", a menţionat Ion Chicu.

Ion Chicu a menţionat că proiectele PDM, cum ar fi "Prima Casă" sau "Un doctor pentru tine" , vor fi continuate, dar, în acelaşi timp, va promova şi alte iniţiative menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor.

Publika.md aminteşte că ieri Parlamentul i-a acordat vot de încredere Guvernului Chicu. Pentru au votat 62 de deputaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu