Premierul Ion Chicu, în inspecţie la construcția unui drum cu o lungime de 19 km (FOTO)

Premierul Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție pe un sector de drum de pe traseul satului Porumbreni - oraşul Cimișlia. Proiectul prevede construcția unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investițiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanțate de Banca Europeană de Investiții.

La fața locului, prim-ministrul a avut câteva ședințe cu responsabilii tehnici și managementul companiei constructoare, în cadrul cărora a fost informat despre mersul lucrărilor și problemele confruntate de compania constructoare.

"Infrastructura rutieră e un imbold pentru creșterea economiei. Creșterea economică înseamnă locuri de muncă și condiții de viață mai bune", a precizat Ion Chicu.

Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani. Însă, compania constructor progresează în realizarea lucrărilor mai rapid decât în programul contractului și dă asigurări că lucrările se vor încheia în 27 de luni. Odată cu darea în exploatare a drumului, acest segment va fi parcurs zilnic de circa 7 mii de unități de transport.

Premierul a dispus ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare amplă pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară pentru a aprecia obiectiv capacitatea actuală a sectorului de construcții și a statului de a asigura implementarea proiectelor mari de dezvoltare a infrastructurii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu