De mâine este interzisă circulația persoanelor ÎN GRUPURI mai MARI de TREI persoane (VIDEO)

Embed:

Premierul a mai menționat că în cadrul ședinței a fost examinată posibilitatea restricției circulației de la 23 până la 5 dimineața. 

”Nu am adoptat o asemenea decizie pentru că credem ca prin decizia de a limita aflarea în grup de cel mult trei persoane vom atinge obiectivul stabilit. Dar nu e exclus ca într-o zi - doua vom reveni la această decizie”, a spus Ion Chicu.

(19:57) Se mai închid două puncte de traversare a frontierei terestre - Costești-Stânca cu România și Rosoșani-Briceni cu Ucraina.

Notarii și executorii judecătorești trebuie să-și continue activitatea. Sectorul respectiv trebuie să se conformeze și să presteze serviciile pe care statul i le-a delegat.

(19:48) Ion Chicu: Dinamica creșterii numărului de pacienți cu Covid ne vorbește despre faptul că în acest ritm către 10 aprilie vom ajunge la 2000 de cazuri de infectare.

Sistemele din așa țări ca Italia, Franța nu fac față acestei provocări. Nici sistemul nostru nu va rezista. Reiterez necesitatea respectării măsurilor restrictive, măsuri care ne incomodează, nu ne sunt pe plac. Dar vă spun cu toată sinceritatea pericolul este major pentru viața tuturor.

Dacă continuăm să fim iresponsabili vom muri mulți.

Avem locuri în spitale pentru 3-4 mii. Cu toate acestea putem avea un număr mai mare de cazuri confirmate.

Am rugat colegii să pregătească spații alternative de acomodare a noilor pacienți: hoteluri, săli etc. Dar acestea vor fi spitale improvizate. Pentru că problema deficitului de medici nu a putut fi rezolvată până acum.

Persoanele care se vor afla în afata reședinței vor fi obligate să dețină un act de identitate. Va trebui în această perioadă să fiți gata să răspundeți colaboratorilor MAI să vă identificați.

Pe parcursul a nouă zile la rând angajații din sectorul bugetar angajații trebuie să rămână acasă.

Nu părăsiți orașul nu plecați în sat.

Facem apel către sectorul privat să-și organizeze activitatea comerțul cu amănuntul produse alimentare, farmacii, stații PECO, magazine agricole, magazine cu produse igienice și dezinfectare, depozitele.

(19:30) Urmăriți LIVE declarații de ultimă oră după ședința Comisiei situații excepionale.

loading...

Lasă un comentariu