Premierul Ion Chicu a evaluat etapa de executare a lucrărilor complexului Arena Chișinău

Prim-ministrul a convocat o ședință pentru a se documenta despre mersul lucrărilor la finalizarea complexului Arena Chișinău. La ședință au fost prezenți responsabili de la MEI, MECC, Ministerul Finanțelor, IGP, APP și primăria municipiului Chișinău.

Responsabilii de executarea acțiunilor au prezentat premierului informații în detaliu despre situația actuală și progresul pe fiecare dimensiune. Printre subiectele abordate au fost proiectarea și executarea căilor de acces spre complex, finanțarea lucrărilor și activitățile de recepție finală a obiectului. 

Conducătorul întreprinderii ce administrează complexul a informat că, în prezent, lucrările interne sunt executate aproape integral. La moment, se realizează procedurile de testare a sistemelor și echipamentelor pentru a verifica funcționalitatea infrastructurii complexului.

În special, la ședință au fost examinate scenariile de executare a căilor de acces, ținând cont de faptul că în regiunea complexului urmează să fie construit drumul de centură al orașului Chișinău.

În final, prim-ministrul a solicitat responsabililor concentrarea eforturilor pe activitățile repartizate, astfel încât lansarea complexului Arena Chișinău să fie realizată în data de 1 mai 2020.

"Este un complex național, așteptat de sportivi, artiști și în special de tineri. Trebuie să vă încadrați în termenii anunțați", a indicat șeful Guvernului.

CITEȘTE ȘI: Chicu: Arena Chişinău va fi dată în exploatare la sfârşitul lunii aprilie 2020

 

loading...

Lasă un comentariu