Premierul Filip: Venirea Băncii Transilvania în Moldova, un semn de stabilizare a situaţiei în sectorul bancar

Embed:

Venirea Băncii Transilvania în Moldova este un semn de stabilizare a situaţiei în sectorul bancar. Acest fapt va încuraja şi pe alţi potențiali investitori să activeze în ţara noastră. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu directorul executiv al Departamentului instituții financiare a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, Nick Tesseyman, președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă și președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu. 

Potrivit premierului, acest lucru a devenit posibil datorită eforturilor Guvernului. Printre aceste acţiuni se numără consolidarea atribuțiilor Băncii Naționale în procesul de evaluare și supraveghere a băncilor.

De asemenea, Pavel Filip a menționat că își dorește un dialog direct cu investitorii mari. Premierul a vorbit și despre acțiunile întreprinse de Guvern pentru ameliorarea mediului de afaceri.

Filip a menţionat că demararea proiectelor naționale ca "Prima Casă" și "Drumuri bune pentru Moldova" a devenit posibilă datorită creșterii veniturilor în bugetul de stat.

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu