Premierul Filip: Organizarea şedinţei comune Parlament-Guvern, o iniţiativă de salut, o practică care şi-a dovedit eficienţa

Embed:

Organizarea reuniunii Parlament-Guvern este o iniţiativă de salut şi o practiă care şi-a dovedit eficienţa. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în debutul şedinţei comune a Legislativului şi Executivului.

"E bine când ne coordonăm acţiunile. Pornind de la această acţiune am reuşit să realizăm mai multe obiective pe care le-am avut în faţa noastră. Îmi pare bine că am reuşit să elaborăm acel plan de acţiuni unitar, care este unul bun şi ne ajută în urmărirea acţiunilor din acest plan. În mare parte acţiunile ţin de implementarea Acordului de Asociere, de aceea luând în consideraţie şi reforma Guvernului, vom fi în situaţia ca pe parcursul lunii noiembrie să reactualizăm agenda de Asociere pentru anii 2017-2019", a menţionat Filip.

Potrivit şefului Cabinetului de miniştri, restanţele rămase din cele 109 de acţiuni din planul unitar urmează a fi eliminate:

"La începutul acestui an, atunci când am făcut totalizările implementării planului naţional de acţiun privind implementarea Acordului de Asociere ne-am propus să fim eficienţi în realizarea noului plan de acţiuni, trebuie să recunoaştem că avem şi unele restanţe. Avem acum un plan de acţiuni prin care vom elimina aceste restanţe, conform datelor din cele 109 de acţiuni".

Totodată, premierul Filip a precizat că speculaţiile privind obţinerea asistenţei macro-financiare precum că nu au fost îndeplinit condiţiile sunt nişte speculaţii false.

"Încă un lucru important sunt acţiunile prevăzute pentru obţinerea asistenţei macro-financiare. Au apărut interpretări diferite în media precum că nu am îndeplinit condiţiile pentru a primi această asistenţă, este un fals. Avem 28 de condiţii pentru a primi 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane sunt grant. Prima tranşă prevede 30 de milioane de euro, 10 milionae fiind partea grantului. Din cele 10 condiţii pentru a obţine prima tranşă deja 4 sunt realizate, 4 sunt în proces de realizare la Parlament, iar 2 sunt deja realizate de către Guvern. Nu există nicio restanţă şi solicitarea mea este cât mai repede să avansăm şi pe aceste 4 care sunt astăzi în Parlament", a conchis Pavel Filip.

La ședința comună a Parlamentului şi Guvernului participă președinții comisiilor parlamentare și membrii Cabinetului de miniștri.

În cadrul ședinței vor fi examinate agenda de reforme prioritare pentru a doua jumătate a acestui an și Planul pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Deputații și miniștrii vor discuta şi despre realizarea angajamentelor faţă de Fondul Monetar Internaţional şi vor trasa prioritățile pentru perioada următoare. Precedenta sedinţă comună a Parlamentului şi Guvernului a avut loc în luna februarie a acestui an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu