Premierul Filip, despre Programul Prima Casă: Astăzi a fost înregistrat beneficiarul cu numărul 1000. Cine este acesta

Embed:

Programul Prima Casă ia amploare. Astăzi a fost înregistrat beneficiarul cu numărul 1000. Acesta este un tânăr căsătorit, de 27 de ani, care şi-a cumpărat un apartament în Capitală. Subiectul a fost discutat în debutul şedineţei Guvernului.

"Este o veste foarte bună. Astăzi avem înregistrat beneficiarul cu numărul 1000 în cadrul programului Prima Casă. Mă bucur foarte mult eu personal, dar şi colegii de la Ministerul de Finanţe care gestionează acest program, şi colegii de la ODIM care de fiecare dată vin cu explicaţii şi ajută beneficiarii şi instituţiile bancare implicate în acest program. Toţi îşi fac munca bine, motiv pentru care avem asemenea rezultate. Din câte îmi spuneau colegii de la Ministerul de Finanţe, dar şi domnul ministru Chicu, anul viitor planificăm să avem minimul 3.000 de beneficiari. E mult sau puţin nu ştiu, dar cred că dacă fiecare guvernare reuşea în fiecare an să acorde cel puţin câte 1.000 de apartamente, însemna că mii de oameni rămâneau acasă, să muncească în Republica Moldova", a precizat premierul Pavel Filip.

Potrivit prim-ministrului Pavel Filip, vineri în Parlament va fi prezentat un raport privind Programul Prima Casă. 

Potrivit ODIMM, dintre toţi beneficiarii, 727 sunt familii tinere, iar restul - necăsătoriţi. Până acum, băncile au oferite credite în valoare de 475 de milioane de lei, iar statul a oferit garanţii de 237 de milioane.

Cele mai multe locuinţe, peste 600 au fost cumpărate în municipiul Chişinău. Valoarea medie a imobilelor este de 557 mii de lei, iar suprafaţa acestora este, în medie, de 60 de metri pătraţi.  

Programul "Prima Casă", lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi nu au alte credite ipotecare. 

Cei care lucrează la stat pot beneficia de subvenții de 50 la sută din împrumutul luat.

Iar pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii, statul achită întreaga locuință. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu