Premierul Filip: Cazurile de abuz sexual asupra copiilor, o problemă majoră în societate şi care trebuie eliminată

Cazurile de abuz sexual asupra copiilor sunt o problemă majoră în societate şi trebuie eliminată. Mai mult, informaţia cu privire la acest subiect trebuie să fie obiectivă şi trebuie luate măsurile necesare pentru a combate acest fenomen. Declaraţiile au fost făcute de peremierul Pavel Filip, în debutul şedinţei Guvernului. Asta după ce, astăzi, Comisia Cultură din Parlament s-a întrunit în şedinţă, unde au avut loc audieri privind abuzurile sexuale a minorilor identificate în instituțiile de învățământ.

"Este o problemă majoră, nu contează unde se produc aceste abuzuri, şcoală, grădiniţă, acasă. Trebuie să vedem ce putem face la acest capitol pentru a elimina astfel de cazuri nu doar în instituţiile de învăţământ, ci în întreaga societate. Trebuie luate măsuri", a menţionat Pavel Filip.

În acest context, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a spus că va fi organizat un briefing pe acest subiect, unde se vor comunica date concrete privind cazurile de abuz sexual asupra copiilor.

"Există un mecanism prin care ministerele responsabile monitorizează aceste cazuri de abuz, orice informaţie care apare în acest sens este şi pe pagina acestor ministere. Această medie este una referitoare la cazuri suspecte. Ca să nu existe loc de interpretări şi abordări greşite, vom veni cu un briefing la acest capitol, astfel vom veni cu un răspuns concret", a declarat Babuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că un copil de la gimnaziul-internat numărul trei din Capitală a fost abuzat sexual de un om de afaceri.
Abuzatorul ar fi făcut cunoştinţă cu minorul prin intermediul directorului instituţiei în care acesta învăţa.

Potrivit Procuraturii pentru Cauze Speciale, bănuitul a închiriat un apartament şi a ademenit copilul să locuiască împreună, asta deși era interzis.
Deocamdată nu se cunoaște ce remunerare a primit directorul pentru facilitățile oferite omului de afaceri.

Totul a început la sfârșitul lunii mai 2016, atunci când minorul avea 14 ani.
Abuzatorul, dar și directorul instituției riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 20 de ani sau chiar detenţie pe viaţă.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu