Premierul Filip A CERUT directorului General al Biroului Național de Statistică SĂ-ŞI PREZINTE DEMISIA

Embed:

Premierul Pavel Filip i-a dat un ultimatum directorului Biroului Național de Statistică, Marin Gospodarenco. Astăzi, în cadrul şedinţei Guvernului, Pavel Filip şi-a exprimat nemulţumirea faţă de ancheta de control privind recesământul populaţiei pentru 2014 prezentată de reprezentanţii Biroului Naţional de Statiscă.

"Am solicitat o anchetă de control la BNS. Mi s-a prezentat rezultatul. E o poezie frumoasă, dar una absolut sterilă, din care nu pot trage absolut nicio concluzie, nicio propunere concretă şi niciun rezultat concret", a declarat prim-ministrul.

Totodată, şeful Executivului a pus la îndoială veridicitatea datelor prezentate.

"Am cerut ca după o lună de zile după procesarea datelor să avem reuzultatele datelor de control. Pentru desfăşurarea Recensământului am alocat 7.5 milioane de lei, iar pentru a duce la capăt procesarea datelor, suplimentar 8 milioane de lei. Specialiştii din domeniu mi-au spus că Recensământul nu poate avea marjă de eroare, astfel, nu ştim cât de veridice vor fi datele prezentate", a specificat Pavel Filip.

În acest context, premierul Pavel Filip a cerut dierctorului General al Biroului Național de Statistică să-şi prezinte demisia, dacă nu va putea oferi o explicaţie clară.

"În trei zile aştept o explicaţie foarte clară, dar nu ca ancheta de control. Dacă nu o veţi putea prezenta, prezentaţi-vă demisia. Acesta este parcursul pe care îl vor avea cei cu o abordare superficială", a conschi prim-ministrul, Pavel Filip.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu