Premierul Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei la Chişinău. Ce au discutat oficialii

Asigurarea unui climat de afaceri atractiv, precum şi promovarea reformei administraţiei publice în Republica Moldova au fost câteva dintre subictele abordate astăzi de premierul Pavel Filip cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile relaţiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii.

Pavel Filip a apreciat susţinerea Ungariei oferită tinerilor din ţara noastră prin intermediul programelor de burse de studii. Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a pledat pentru extinderea cooperării bilaterale şi valorificarea deplină a potenţialului de colaborare în domeniul economic şi investiţional. 

La rândul său, Ambasadorul Ungariei la Chişinău a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova şi interesul pentru amplificarea relaţiilor moldo-maghiare în toate sferele de cooperare.

În context, Mátyás Szilágyi şi-a exprimat convingerea că următoarea şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare comercial-economică, care va avea loc pe data de 23 iunie 2016, la Budapesta, va crea o bază propice pentru dezvoltarea de mai departe a relaţiilor bilaterale.

Oficialul a exprimat deschiderea Ungariei pentru susţinerea proiectelor investiţionale în Republica Moldova, dar şi pentru continuarea tradiţiilor de cooperare socio-culturală între cele două state. 

Odată cu stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, la 16 ianuarie 1992, Ungaria a acordat constant Republicii Moldova asistență în domenii importante precum: integrarea europeană, justiţia, agricultura, infrastructură, transport, turism,  ocrotirea mediului şi alte sectoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu