Premierul, după închiderea secţiilor: Trebuie să găsim înțelepciunea de a lucra împreună

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a apreciat, la închiderea secţiilor, procentul ridicat al prezenței la vot în cadrul alegerilor prezidențiale și a făcut un apel la calm după închiderea urnelor, notează Agerpres.

"Sunt mândru să fiu premierul unei țări în care democrația este prețuită de cetățeni. Astăzi moldovenii, prin votul lor, au arătat cât de atașați sunt valorilor democrației, libertății și statului de drept", a afirmat Pavel Filip.

Premierul a mai spus că speră ca rezultatul scrutinului prezidențial să ducă la schimbare și stabilitate.

"Schimbare prin prezența la vârful statului a unui Președinte pro-european legitimat de votul popular; stabilitate în funcționarea unui triunghi reformator Președinte - Guvern - Parlament în consolidarea opțiunii pro-europene a țării", a mai declarat Pavel Filip.

El a făcut un apel la calm după închiderea secţiilor de votare.

"Nu ar fi nimic mai greșit ca, după lupta electorală, să începem un război", a apreciat premierul Pavel Filip.

"Toți cei care sunt pro-europeni în această țară trebuie să găsim înțelepciunea de a lucra împreună, de a schimba ce trebuie schimbat și de a accepta că lucrurile merg mai bine atunci când puterea nu e concentrată într-un loc", a adăugat premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că la 30 octombrie 2016, moldovenii şi-au ales preşedintele. 

Toate secțiile de votare din țară au fost închise. Până la ora 21:00 au votat 1.430.071 de moldoveni. Cei mai mulţi dintre alegători au fost persoanele cu vârsta peste 57 de ani. Cei mai pasivi alegători fiind tinerii cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Citeşte şi: Un PREŞEDINTE pentru Moldova. REZULTATELE PRELIMINARE ale alegerilor prezidenţiale

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu