Premierul Chicu, despre zi de doliu după moartea lui Ştefan Petrache: O să fim foarte precauţi la decretări de zile naţionale

Embed:

Guvernul nu va solicita preşedintelui Igor Dodon să decreteze zi de doliu naţional, după ce a decedat artistul poporului Ştefan Petrache. Este declaraţia premierului Ion Chicu, care are şi o explicaţie uluitoare. Prim-ministrul consideră că subiectul nu este actual, aşa cum artistul a decedat acum două zile.

"Noi o să fim foarte precauţi la decretări de zile naţionale. Nu comentez datele care au trecut. O să discutăm pe viitor, când se întâmplă evenimente", a declarat premierul, Ion Chicu. 

Ieri, şeful statului, Igor Dodon, a declarat jurnaliştilor că încă nu a primit nicio solicitare pentru a decreta zi de doliu, după ce s-a stins din viaţă interpretul. Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, solicitarea trebuie făcută de către Guvern.

Amintim că, renumitul artist şi vocalist al formației „Noroc”, Ștefan Petrache a încetat din viața luni seara. Autorităţile s-au limitat doar la semnarea unui necrolog şi au transmis un comunicat de presă în care îşi exprimă condoleanţe în legătură cu decesul lui Ştefan Petrache. 

CITEŞTE ŞI: Igor Dodon, întrebat dacă va decreta ZI DE DOLIU după ce a murit Ştefan Petrache: Nu am primit aşa solicitări

loading...

Lasă un comentariu