Premierul cere verificări ample a tuturor locurilor de agrement din țară

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut efectuarea unor verificări ample privind respectărea normelor de apărare împotriva incediilor în toate obiectivele social-culturale și de agrement din țară. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei ședințe la Guvern cu autoritățile ce au atribuții în domeniu.

"Cauza multor tragedii este neglijența. Deși sunt stabilite norme clare, este important cum se respectă acestea, cât de responsabili sunt cei care administrează aceste obiective", a spus premierul.

Astfel, pe parcursul următoarelor zile va fi stabilită lista obiectivelor unde se atestă un flux mare de oameni și vor fi constituite echipele mixte care vor demara controalele respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, inclusiv asigurarea căilor de acces pentru ambulanțe și pompieri în caz de necesitate.

Totodată, vor fi organizate simulări ale situațiilor de incendiu. Toţi agenții economici atenţionaţi privind normele de securitate antiincendiară.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au menționat că va fi făcută rotația angajaților care vor efectua verificările, pentru a asigura obținerea unui tablou cât mai clar.

Potrivit premierului Pavel Filip, acest exercițiu va avea drept rezultat și identificarea inspectorilor care au oferit certificate în lipsa îndeplinirii cerințelor stabilite de legislație.

"Alunecăm și în corupție uneori, fiindcă nu toți inspectorii sunt conștienți de responsabilitatea pe care o au, dar este vorba despre viața oamenilor", a adăugat Pavel Filip.

De asemenea, prim-ministrul a solicitat, în funcție de rezultatele controalelor, revizuirea cadrului de aplicare a sancțiunilor în domeniu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu