Premierul britanic David Cameron ar putea discuta problema transnisteană, la Moscova

Embed:

Premierul britanic, David Cameron, ar putea discuta la Moscova, luni, despre reglementarea conflictului transnistrean. Declaraţia a fost făcută de ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

"Suntem interesaţi ca pe agenda relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Rusia, dintre Marea Britanie şi Rusia, sau, respectiv, Ucraina, problema conflictului să fie menţinută. De exemplu, luni, din câte cunosc eu, premierul britanic se va afla la Moscova. Nu exclud că ar putea să se discute şi problemele care ţin de arhitectura de securitate în Europa, şi în acest context sper să se discute şi subiectul transnistrean", a menţionat Iurie Leancă.

Acum două zile, Iurie Leancă s-a întâlnit, la Londra, cu omologul său britanic, William Hague. Potrivit lui Leancă, Marea Britanie manifestă simpatie faţă de ţara noastră, dar şi un interes de a ne sprijini pe calea reformelor. Leancă a mai spus că premierul Filat, ar putea merge într-o vizită la Londra în această toamnă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu