Premierul britanic Boris Johnson, acuzat de corupţie

Premierul britanic Boris Johnson este acuzat că nu a explicat exact cum a acordat 126.000 de lire sterline din bani publici unei femei de afaceri din Statele Unite, cu scopul susținerii înființării unor companii, relatează BBC, citat de b1.ro.

Potrivit publicaţiei britanice The Sunday Times, femeia de afaceri americană ar fi primit £11.500, că sponsorizare, de la o organizaţie din cadrul primăriei Londrei, condusă la acea dată de Boris Johnson. Acesta a fost prima al Londrei în intervalul 2008-2016.

Mai apoi ar fi primit alte £15,000 ca subvenţii din partea guvernului britanic pentru înfiinţarea altor afaceri în Marea Britanie.

Iar în iunie 2018, aceeaşi femeie de afaceri americană a câştigat o nouă subvenţie, de £100.000, tot pentru înfiinţarea unor noi afaceri.

Până acum Boris Johnson a refuzat de şase ori să comenteze acuzaţiile.

Cu toate acestea, membri actuali ai guvernului i-au luat apărarea şefului lor.

"Companiile britanice şi antreprenorii se duc în misiuni comerciale. Este chiar în regulă şi normal (ce a făcut Boris Johnson - n.r.) şi sunt sigur că exact asta s-a întâmplat şi în acest caz", a declarat Grant Shapps, ministrul britanic al Transporturilor.

Actualul primar al Londrei, Sadiq Khan, a anunţat însă demararea unei anchete, care vizează dezvăluirile publicaţiei The Sunday Times.

Lasă un comentariu