Premierul britanic, Boris Johnson, a propus o campanie de donaţii pentru ca Big Ben să sune în clipa Brexitului

Embed:

Premierul britanic, Boris Johnson, vrea să sărbătorească ieșirea țării sale din UE cu mare fast. Astfel, el a propus ca în noaptea de 31 ianuarie, când se va produce Brexitul, să sune faimosul ceas cu clopot Big Ben. Singura problemă este lipsa banilor.

Ceasul de pe Turnul Elisabeta se află în reparații din 2017 și sună foarte rar, doar la evenimente importante precum Revelionul. Pentru ca acesta să funcționeze în 31 ianuarie, sunt necesare aproximativ 500 de mii de lire sterline, care ar include instalarea mecanismului clopotului pe un suport provizoriu și amânarea lucrărilor de renovare.

Johnson a încercat să finanţeze evenimentul din bani publici, însă Camera Comunelor s-a împotrivit. Astfel, premierul de la Londra s-a adresat cetățenilor pentru a colecta fondurile necesare. Fiecare bătaie a clopotului Big Ben ar putea costa circa 50 de mii de lire sterline.

Parlamentul britanic a aprobat acordul de ieşire din Uniunea Europeană, negociat de Boris Johnson, ceea ce înseamnă că Brexitul se va produce în 31 ianuarie. 

 

loading...

Lasă un comentariu