Premierul britanic: Acțiunile ilegale ale Rusiei în estul Ucrainei au ajuns la un nou nivel

Embed:

Acțiunile ilegale ale Rusiei din estul Ucrainei au ajuns la un nou nivel. Declarația îi aparține prim-ministrului britanic, David Cameron. Oficialul a declarat că orice încercare a separatiștilor proruși de a-și extinde teritoriul va atrage după sine sancțiuni dure împotriva Moscovei din partea occidentului. Între timp, doi militari ucraineni au murit, iar 10 au fost răniţi.

''În ultimile 24 de ore pozițiile operațiunii anti-tero au fost atacate de 27 de ori. Doi soldați ucraineni au murit, iar zece au fost răniți'', a spus purtătorul de cuvânt din cadrul armatei ucrainene, Valentin Fedichev.

În acest context, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Anatol Stelmah, a declarat că Ucraina amână retragerea armamentului greu de pe linia frontului. Autorităţile de la Kiev nu exclud că violenţele din regiunea Donbass ar putea să se extindă, în urma atentatului de la Harkov.

"Putin merge la negocierile de la Minsk, iar imediat după asta 50 de tancuri pătrund în Ucraina".

Autorităţile oraşului Harkov au declarat zi de doliu după atentatul terorist de duminică, în care au murit trei oameni. Explozia a fost calificată drept atac terorist, iar forţele de ordine au reţinut patru suspecţi. Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, aceştia au primit armament şi au fost instruiţi în Rusia. La locul producerii atentatului, mai multe persoane au depus flori.

''Durerea nu ne mai părăsește. Ochii nu se mai usucă de lacrimi. În fiecare zi o nouă tragedie''.

În orașul Sumy din nordul Ucrainei oamenii au protestat împortiva anexării Crimeei de către Rusia și au ars o păpușă care îl înfățișa pe președintele rus, Vladimir Putin.

Iar la Mariupol au apărut primele reacţii la interviul lui Victor Ianukovici. Un grup de tineri a ars o păpuşă din paie, care îl înfăţişa pe fostul preşedinte.

Zilele trecute, mai multe televiziuni din Rusia au difuzat un interviu cu Ianukovici, în care acesta a declarat că vrea să revină în Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu