Premierul britanic a oferit explicaţii în Parlament despre scandalul interceptărilor

Embed:

Premierul britanic, David Cameron, regretă că l-a angajat pe Andy Coulson, fost redactor-şef al tabloidului "News Of The World". Demnitarul a fost audiat, în scandalul interceptărilor telefonice, de către Parlamentul britanic.

David Cameron a anunţat că o comisie de anchetă specială, formată din jurnalişti şi un fost şef al poliţiei urmează să prezinte, în cel mult un an, raportul pe marginea acestui caz. Premierul britanic a mai cerut ca ancheta să se desfăşoare în condiţii de transparenţă totală şi a dat asigurări că nu are nimic de ascuns în legătură cu relaţiile sale cu magnatul Rupert Murdoch.

Scandalul interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie, în care este implicat tabloidul "News of the World", a datează din 2000. Cazul a luat, însă, o turnură urâtă după ce Parlamentul britanic s-a autosesizat. Conducearea "News of the World" a fost acuzată că ar fi mituit mai mulţi ofiţeri de poliţie, pentru a asculta ilegal telefoanele unor rude ale victimelor atentatului de la Londra din iulie 2005, precum şi ale rudelor soldaţilor care au luptat în Afganistan.

Printre victime se numără şi alte aproape 4.000 de personalităţi, membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema sau sportive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu