PREMIERĂ! Un trib izolat din Amazon ia primul contact cu lumea exterioară (VIDEO)

Un trib izolat din jungla amazoniană a avut primul contact cu oamenii civilizați. Întâlnirea a avut loc în apropiere de râul Envira de la graniţa dintre Peru şi Brazilia. Cel mai probabil, cei şapte indieni au fost forţaţi să fugă de pe partea peruviană a frontierei în urma unei confruntări violente cu străinii înarmaţi, care le-au incendiat casele şi le-au împuşcat rudele vârstnice, potrivit b1.ro

Înarmaţi cu suliţe şi arcuri uriaşe şi aproape dezbrăcaţi, băştinaşii vorbeau într-o limbă care face parte din grupul lingvistic panoan.

Doi dintre membrii tribului au traversat râul şi au acceptat câteva banane oferite de delegaţia trimisă de Departamentul pentru Afaceri indiene din Brazilia (Funai).

De altfel, inclusiv grupul care şi-a făcut apariţia pe malurile râului Envira a arătat semne ale unei infecţii respiratorii acute, întrucât unii aveau o tuse persistentă.

„Este foarte clar, în multe cazuri, că aceşti oameni nu doresc niciun fel de contact. E posibil să fie marcaţi de vremurile în care strămoşii lor au fost înrobiţi de baronii cauciucului, iar acum evită orice contact cu străinii", crede Fiona Watson, director de cercetare al Survival International.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu