PREMIERĂ! Satul din Moldova în care elevele şi femeile au acces la o sală de fitness

Embed:

Și femeile de la țară vor să arate bine și să aibă un corp tonifiat. Peste 200 de eleve și femei din satul Susleni, raionul Orhei, pot face în premieră ore de fitness.

Condițiile au fost create în incinta gimnaziului din localitate de către "Corpul Păcii Moldova".

Sala a fost deschisă în cadrul proiectului "Lăsați fetele să învețe", promovat de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

Acum și fetele, și femeile din Susleni pot lăsa șorțurile la o parte pentru a face sport într-o sală adevărată:

"Putem avea un corp sănătos, iar cele care doresc să arate, să aibă o siluetă, un abdomen frumos trebuie să vină să se antreneze"

"Cred să am și un corp sănătos, dar să arăt și bine"

"Eu am nevoie de sala de fitness pentru a avea un corp subtil și frumos, deoarece suntem domnișoare și trebuie să arătăm foarte bine"

Și profesoarele au făcut coadă la sala de sport.

"Profesia de pedagog cere foarte multă dedicație și această dedicație acționează asupra sistemului nervos. Sper că ocupându-se în sala de fitness vor depăși starea de stres, starea emoțională negativă", a spus directorul gimnaziului din satul Susleni, Natalia Balan.

Elevele pot frecventa sala de trei ori pe săptămână, iar femeile - de două ori. Acestea vor fi instruite de un voluntar american de la Corpul Păcii să facă aerobică și să folosească echipamentul sportiv.

Până acum, în satul Susleni, doar băieții și bărbații puteau să se implice în activități sportive: să joace baschet, volei și fotbal - genuri mai puțin atractive pentru femei.

Dascălii speră că acum elevii vor fi mai sănătoși.

"Cel mai mult se confruntă elevii cu infecțiile respiratorii acute și cu sistemul nervos. Sală va fi binevenită anume pentru elevi, ca ei să vină aici și să se recreeze puțin după lecții. E un mod sănătos de viață, se întărește organismul. Se călește. Antrenează toate organele", a spus asistentul medical Larisa Buruiană.

Pentru amenajarea sălii, Corpul Păcii a cheltuit peste 2.000 de dolari, iar gimnaziul a contribuit cu 700 de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu