Premieră: Roboții au înlocuit aproape integral soldații în cadrul unui exerciţiu de luptă desfăşurat în Germania (VIDEO)

Armata americană a desfășurat recent primul exercițiu militar în care soldații au fost înlocuiți aproape integral de sisteme robotizate pe câmpul de luptă. Exercițiul, la care au participat trupe americane și britanice, a avut loc în Germania, la baza din Grafenwohr, scrie digi24.ro.

Demonstrația militară, denumită Robotic Complex Breach Concept, a avut la bază un scenariu de luptă în care diverse vehicule robotizate, controlate de la distanță, au trebuit să deruleze o operațiune minuțioasă realizată de obicei de soldați: deminarea unei rute de tancuri.

"Am realizat o breșă robotică care nu a mai fost încercată până acum. Este un moment istoric", a declarat locotenentul Cody Rothschild, ofițer al unei divizii de infanterie din cadrul forțelor NATO de rotație din Europa, scrie publicația Stars and Stripes.

Penetrarea obstacolelor inamice este una dintre cele mai periculoase sarcini pe un câmp de luptă, a subliniat subofițerul britanic Robert Kemp.

"Robotizarea operațiunilor de creare a unor breșe în obstacolele inamicilor va duce la salvarea mai multor vieți de soldați", a adăugat Kemp.

La exercițiul din Germania au fost folosite tancuri M1A2 Abrams și Bradley (BFV).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu