Premieră pentru Ministerul Transporturilor. Instituţia a reziliat contractul cu o firmă românească

Embed:

Premieră pentru Ministerul Transporturilor. Instituţia a reziliat unul dintre contractele semnate cu firma românească ce repară traseul Chişinău-Giurgiuleşti, iar alte două urmează să fie anulate în scurt timp.

Motivul este nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor de reparaţie, prevăzut pentru luna noiembrie a acestui an.

În cazul primului contract, constructorul a început lucrările în 2014 şi  trebuia să repare 31 de kilometri din şosea. Până în prezent au fost realizate doar aproape trei procente din lucrări.

Valoarea contractului este de aproximativ 19 milioane de euro, iar firma va trebui să întoarcă garanția de aproape două milioane de euro. Reprezentanţii ministerului au început deja pregătirile pentru a desfăşura o nouă licitaţie.

În cazul celorlalte două contracte, lucrările de reparaţie au fost realizate în proporţie de 61 şi, respectiv, 74 la sută. Bugetul total este de aproximativ 40 de milioane de euro, bani oferiţi sub formă de împrumut de Banca Europeană pentru Investiţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu