PREMIERĂ pentru cinefilii din ţară! A fost lansat filmul "Anişoara", o producţie autohtonă (VIDEO)

Embed:

Cinefilii din Moldova au avut ocazia să se se delecteze cu o premieră a unei producţii autohtone. Filmul "Anișoara" este o dramă regizată de moldoveanca Ana-Felicia Scutelnicu.

Pelicula este rodul unei munci depuse timp de un an de actori şi reprezentanţi ai studiourilor din țara noastră, dar şi din Germania. 

Subiectul filmului se bazează pe soarta unei tinere de 15 ani, care trece prin perioada de maturitate. Eroina locuieşte într-un sat din Moldova şi vrea cu orice preţ să plece de acasă.

"Am scris patru, patru istorii pentru fiecare anotimp altă istorioară unde tratam alte teme. Este vorba despre patru anotimpuri, dar şi patru vârste umane. Vara ar fi copilăria, toamna bătrâneţea, iarna maturitatea şi primăvara tinereţe, reveliune", a spus regizoarea Ana-Felicia Scutelnicu.

Regizorul filmului, Ana-Felicia Scutelnicu a absolvit Facultatea de Regie la Academia de Film şi Televiziune de la Berlin. Ea a devenit cunoscută pentru co-producţia moldo-germană ”Panihida”, premiată la diverse festivaluri internaţionale.

Munca şi modul în care realizează lucrările sale au fost înalt apreciate de colegii ei de breaslă.

"Ea deţine sentimentul acesta de a dirija cu ritmul, cu cardiograma filmului, ea are simţul facturii cinematografice, ea bine întoarce mişcarea subiectului", a spus regizorul Valeriu Jereghe.

Chiar dacă personajele discută foarte puţin în film, mesajul a fost înţeles şi apreciat de către spectatori:

"Este emotiv, exact ce a spus regizoarea, a zis că să mergi după atmosferă, după ceea ce se întâmplă, să îţi aduci aminte din viaţă, exact asta mi s-a întâmplat"

"A fost bun şi trebuie mai multe chestii de genul acesta, cum a spus Ana Felicia trebuie să promovăm lucrurile bune despre ţara noastră"

"Mi-a plăcut filmul pentru că este unul liniştit. Lipsa dinamismului, îţi oferă spaţiu pentru meditaţie."

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu