Premieră MEDICALĂ! „Omul-copac” , vindecat după 16 operații

Abul Bazadar, un tânăr de 27 de ani din Bangladesh, ce suferea de o boală rară din cauza căreia pielea i se transformă într-o scoarță de copac, a fost vindecat de medici și arată ca un om normal după ce a trecut prin mai multe operații. El se va putea întoarce acum, acasă, la familia sa.

Tânărul, poreclit „Bărbatul copac”,  a intrat în atenția medicilor de la Medical College Hospital din Dhaka, în urmă cu un an, după ce o publicație locală scria că acesta se transformă în copac.  Tânărul a fost infectat cu virusul papiloma uman, la vârsta de 10 ani, ceea ce a dus la apariția verucilor (negilor) pe corpul său.

În cazul lui Abdul negii s-au tranformat în excrescențe cheratinoase care se dezvoltau mai ales pe mâini şi pe picioare. Boala determinată de virus este una rară, se numeşte sindromul Lewandowsky, şi se bănuieşte că aceşti negi monstruoşi nu se opresc din creştere fiindcă o mutaţie genetică gravă afectează sistemul imunitar.

A suportat până acum 16 intervenţii chirurgicale.

Cu toate acestea, medicii au reușit să-l vindece. El a suportat până acum 16 intervenţii chirurgicale prin care doctorii i-au îndepărtat cinci kilograme de excrescenţe care îl împiedicau, chiar  să-şi ţină în braţe fetiţa de 3 ani.

„L-am operat de cel puțin 16 ori pentru a-iîndepărta excrecențele, iar mâinile și picioarele lui sunt acum aproape bine. Va fi externat în următoarele 30 de zile după ce îi mai facem câteva intervenții minore pentru ca mâinile lui să capete forme perfecte.

Tratarea lui Bajandar reprezintă o etapă remarcabilă în istoria ştiinţelor medicale”, a declarat Samanta Lal Sen, chirurgul cordoonator de la Medical College Hospital din Dhaka. Acesta a subliniat că Abul ar putea să devină primul om vindecat de această boală, dacă excrecențele nu îi vor crește înapoi.

„Nu am crezut niciodată că voi putea fi capabil  să-mi țin copilul  cu mâinile mele. Acum mă simt mult mai bine, și pot să-ți țin fiica în poală și să mă joc cu ea. Abia aștpt să mă întorc acasă”, a declarat tânărului.

Abul Bazadar este unul dintre cele patru cazuri care se cunosc în întreaga lume de persoane diagnosticate cu epidermodisplazie veruciformă, una dintre ele, un bărbat din Indonezia,  decedând anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu