Premieră la Festivalul Cronograf! Cinefilii se vor delecta cu filme de calitate din 22 de ţări

Embed:

Cincizeci de pelicule din 22 de țări vor fi prezentate publicului din Moldova în cadrul ediției din acest an a festivalului de film documentar "Cronograf". Noutatea va însemna filmele pentru copii, realizate de regizorii francezi.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este unic întrucât cinefilii din țara noastră au ocazia de a urmări filme de calitate.

În acest an, în cadrul festivalului au fost înregistrate un număr record de filme. Din cele 600 de documentare, doar 50 au fost selectate pentru a fi prezentate publicului.

"Avem o premieră absolută în care proiectăm filme pentru copii. Aceste filme vin din Franţa şi sunt realizate graţie colaborării pe care o avem", a spus directorul festivalului "Cronograf", Virgiliu Mărgineanu. 

"Sunt mândră de acest program de documentare care participă în concurs la patru secţiuni", a spus regizorul Cristina Vatman. 

Festivalul este realizat cu suportul Programului European "Europa Creativă", care a contribuit cu 35.000 de euro şi a Guvernului Elveţian, care a acordat 13.000 de euro. Premiul mare va constitui 2.500 de euro.

"Uniunea Europeană este pentru prima dată partenerul festivalului. Prin acest parteneriat, dorim să susţinem promovarea culturii moldoveneşti", a spus managerul de proiecte al Delegației UE în Moldova, Fabien Schaeffer.

"Ministerul Culturii a fost întotdeauna alături de acest eveniment pentru că conştientizează prestaţia şi prestanţa acestui eveniment în general în atmosfera culturală din Republicii Moldova", a spus ministrul Culturii, Monica Babuc. 

Festivalul este la a treisprezecea ediție și va avea uşile deschise până în data de 18 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu