Premieră la Chişinău! Constantin Ţuţu a organizat un turneu de muay-thai dedicat primului său antrenor, Serghei Cubîşev

Embed:

Premieră la Chişinău! Cunoscutul luptător moldovean, Constantin Ţuţu a organizat un turneu naţional de muay-thai dedicat primului său antrenor Serghei Cubîşev.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta clubului sportiv "Constantin Ţuţu". Competiţia a început cu dansul tradiţional al luptătorilor de muay-thai.

În ring au urcat aproximativ 30 de luptători.

"E luptă pentru bărbaţi, lovituri cu coatele, picioarele şi genunchii. Ceea ce îmi place. Din 2009 practic muay-thai şi nu am de gând să mă opresc aici. Vreau să ajunge la turneele KOK, dar şi alte competiţii prestigioase", a declarat luptătorul Mihai Pârgaru.

Constantin Ţuţu, cel care şi-a început cariera sportivă în muay-thai, devenind şi campion mondial, a afirmat că astfel de competiţii vor deveni tradiţionale.

"Republica Moldova are multe exemple în Muay-Thai. Sunt mulţi antrenori şi cluburi în ţară, iar toată această activitate a început de la Serghei Cubîşev. Noi cu Federaţia de profil împreună şi clubul "Constantin Ţuţu" ne propunem să organizăm mai multe campionate, atât în ţară, cât şi peste hotare pentru ca să participe sportivii din Republica Moldova", a spus fostul luptător de muay-thai, Constantin Ţuţu. 

"Acesta gen de sport a rămas în umbră în ultima perioadă. Datorită domnului Ţuţu îl reanimăm şi sperăm să revenim pe arena internaţională cu lupte interesante", a declarat antrenorul Ghenadie Cojocaru. 

Câştigătorii turneului organizat sub patronajului lui Ţuţu au fost premiaţi cu medalii şi cupe.

Muay-thai este un stil de lupta derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele şi genunchii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu