PREMIERĂ! Kremlinul a refuzat să ajute financiar Tiraspolul şi îi face reproşuri lui Şevciuk

Embed:

În premieră, Kremlinul nu mai acordă ajutor financiar regiunii transnistrene, scrie publicaţia rusească "Nezavisimaia gazeta". Potrivit acesteia, oficialii ruşi au refuzat să ofere bani Tiraspolului, motivând că Rusia se confruntă cu probleme economice.

"Nezavisimaia gazeta" scrie că o delegaţie a Tiraspolului, în frunte cu liderul separatist Evgheni Şevciuk, i-a solicitat Moscovei 100 de milioane de dolari, pentru redresarea situaţiei financiare din stânga Nistrului, dar a primit refuz.

Publicaţia mai notează că oficialii ruşi i-au reproşat lui Şevciuk că foloseşte curse charter pe timp de criză.  La rândul său, şefa departamentului de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, a declarat pentru o publicaţie rusească că regiunea transnistreană se află într-o situaţie economică foarte complicată şi va cere, în continuare, sprijin financiar din partea Moscovei.

Potrivit datelor statistice, până în 20 ianuarie, în bugetul regiunii separatiste au fost acumulate 1,5 miliarde de dolari, de patru ori mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, din iulie 2014, pensionarii din stânga Nistrului au fost lipsiţi de adaosul la pensie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu