PREMIERĂ ISTORICĂ în Parlament! GALERIE FOTO cu emoţiile deputaţilor în ultima şedinţă a Legislativului din această sesiune

Ziua de 22 iulie 2014 va rămâne în istorie ca un prim eveniment în practica legislativă a Republicii Moldova.

Premierul Iurie Leancă şi-a asumat responsabilitatea de a adopta un pachet de 11 legi organice, care să fie puse în aplicare de la 1 septembrie. Acest exerciţiu politic este o premieră istorică pentru ţara noastră.

Potrivit experţilor în Dreptul Constituţional, acesta este un act de curaj şi un risc mare pe care şi l-a asumat actualul Guvern. Totodată, acest exerciţiu presupune şi o colaborare eficientă între Executiv şi Legislativ, în situaţia când cel din urmă intră în incapacitate de activitate. 

Pachetul de 11 legi, asumate de Guvern prevede un set de iniţiative care nu au fost avizate de comisiile parlamentare din lipsă de voturi. Printre acestea se numără proiectul de lege privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, dar şi un şir de modificări la bugetul de stat.

Opoziţia comunistă nu a participat la evenimentul istoric. În acelaşi timp, în sala de şedinţe au fost prezente atât zâmbete ale deputaţilor şi membrilor Guvernului, cât şi momente de tensiune.

Vedeţi  în GALERIA FOTO DE MAI SUS cum s-a desfăşurat ultima şedinţă a Legislativului din această sesiune. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu