Premieră! În Moldova a fost deschis Centrul de monitorizare şi control al traficului (FOTO/VIDEO)

Embed:

Şoferii din capitală nu vor mai putea să încalce regulile de circulaţie şi să scape nepedepsiţi. Chiar dacă în preajmă nu se va afla niciun poliţist, încălcările vor fi înregistrate de un sistem de camere video şi radare care va supraveghea câteva zeci de intersecţii din oraş. Conducătorii auto nedisciplinaţi vor primi amenzile prin poştă.

Sistemul video de monitorizare a traficului rutier, care a fost deja montat, inculde 41 de camere de supraveghere şi radare. Imaginile surprinse vor fi transmise online la Centrul de Monitorizare şi control al traficului.

"Informaţia din numărul scanat se transmite într-un fomat special în baza de date. Colaboratorii de poliţie având conexiune la registrul de stat al populaţiei indentifică proprietarul acestuia şi remite în adresa acestuia documentul spre informare că a fost fixat cu camera. Pe viitor această informaţie va fi trimisă şi prin sms", a declarat şeful de secţie din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare, Dan Chiriţa.

Dispozitivul poate depista concomitent 5, 6 şi chiar 7 automobile care se deplasează cu exces de viteză sistemul funţionează şi pe timp de noapte şi nu poate fi indentificat de echipamentele anti-radar pe care le au mulţi dintre şoferi.

Prezent la inaugurarea Centrului, ministrul de Interne, Dorin Recean, s-a arătat convins că noile tehnologii vor responsabiliza şoferii. "Astazi este o zi mai tristă pentru şumaheri pentru cei care încalcă legea pentru cei care sunt neatenţi şi nu respectă regulile de circulaţie şi prin asta nu respectă cetăţenii Republcii Moldova", a adăugat Recean.

Şoferii au însă păreri împărţite despre eficienţa sistemului online de monitorizare a traficului.

"Aş zice că e folositor, sper că toţi vor prinde la curaj şi vor respecta".

"Nu de sisteme depinde, de lume depinde. Lumea trebuie să îndeplineacsă cerinţele sistemele sunt pentru monitoring".

Deocamdată, sistemul de monitorizare funcţionează doar în două din cele 41 de intersecţie. Până la sfârşitul lunii, sistemul va fi operabil în toate cele 41 de intersecţii. Costul proiectului este de aproape cinci milioane de dolari, cea mai mare parte din aceşti bani constituind un grant oferit de Guvernul Chinei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu