Premieră! Bulevardul Dacia din Chişinău va fi iluminat în totalitate cu becuri led

Embed:

Pentru prima dată, bulevardul Dacia din Chişinău va fi iluminat pe toată lungimea sa. Primăria Capitalei desfăşoară lucrări de modernizare pe tronsonul Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău. Astfel, în câteva luni, bulevardul nu va mai fi cufundat în beznă, aşa cum se întâmplă în prezent.

Muncitorii lucrează de zor. Aceştia urmează să pună fundaţia pentru piloni. "Sunt piloni zincaţi, de zece metri, cu două felinare. Felinarele sunt planificate cu becuri led. Sunt din metal, oţel zincat, aşa că pot să suporte chiar şi o lovitură de maşină", a declarat inginerul de la întreprinderea municipală "Lumteh", Anatolie Aparatu.

Angajaţii companiei distribuitoare de energie electrică spun, însă, că lucrările decurg lent: "Munca  este tare complicată. E greu lucrul. Tragem cablul cu mâinile, nu-i tehnică. Ar trebui să fie tractor, care să tragă acest cablu, nu oamenii cu mâinile".

Locuitorii capitalei salută iniţiativa primăriei: "Dacă ar fi iluminat cu mult mai bine ar fi. Dacă noaptea e întuneric, poate mai trece un om, poate mai sunt oameni în stare de ebrietate".

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 27 de milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu