Premieră! Asociaţia de karate goju-ryu a organizat Campionatul Moldovei la proba "Kakie"

Embed:

Premieră pentru sportul moldovenesc! Asociaţia de karate goju-ryu a organizat la Chişinău Campionatul Moldovei la proba "Kakie". La competiţie au participat 70 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani. Iniţial picii trebuiau să-şi doboare adversarul la podea doar cu ajutorul mainilor.

Apoi tinerii luptători de karate goju-ryu au fost supuşi unui test fizic: au făcut genuflexiuni, flotări, exerciţii pentru abdomen şi au efectuat mai multe lovituri cu picioarele.

"Această competiţie este o şansă de a verifica puterile, de a încerca să câştigi, să concurezi cu alţii", a spus sportivul Tudor Cebotarenco. 

"Acest sport îmi dă sănătate şi nu numai. Cu acest sport mă învăţ să mă autoapăr de toţi oamenii care îi întâlnesc pe stradă şi care doresc rău, să mă simt mai bine", a spus sportivul Ion Roadedeal. 

"Acest turneu este dedicat celor mai mici sportivi care practică goju-ryu Okinawa. Competiţia este organizată în aşa fel ca participanţii să evite accidentările. Copiii au încercat să demonstreze tot ce pot şi să facă faţă emoţiilor", a declarat preşedintele Asociaţiei Goju-Ryu, Victor Panasiuc. 

Câştigătorii turneului s-au ales cu medalii, cupe şi echipament sportiv.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu