Premieră a regizorului Cristian Jereghi: Războiul văzut prin ochii celor care mor pe câmpul de luptă

Embed:

Războiul văzut prin ochii celor care mor pe câmpul de luptă. Este subiectul documentarului intitulat "La capătul lumii", în regia lui Cristian Jereghi. Filmul ai căror protagoniști sunt voluntari și militari participanți în conflictul din estul Ucrainei a fost prezentat aseară, în premieră, la Chişinău. 

Filmul despre un război adevărat, regizat de Cristian Jereghi, a fost deja prezentat în Ucraina şi în mai multe oraşe europene. Pelicula prezintă nouă destine şi nouă istorii diferite, legate de un singur scop: victoria în războiul din Ucraina.

"A fost o provocare pentru mine, care este şi credinţa mea. Cu cât este mai puternică, cu atât mai mult îl iubesc pe Dumnezeu. Ţine de mentalitatea noastră, a ucrainenilor, să-ţi aperi casa, să te poţi sacrifica pentru alţii. Războiul are însă regulile sale", a spus regizorul.

Autorul filmului este cunoscutul regizor moldovean Valeriu Jereghi. Fiul său, Cristian Jereghi, s-a aflat pe linia frontului din regiunile Doneţk şi Lugansk timp de jumătate de an: "În timp ce au loc explozii, se aud împuşcături, noi discutăm cu cineva despre soarta lui".

După prezentarea documentarului în Moldova, pelicula va fi făcută cunoscută şi publicului român, prin intermediul festivalului de filme de la Bucureşti.

"Este foarte important să afli totul chiar de la participanţi. De aceea, documentarul a fost foarte interesant", a explicat Cristian Jereghi.

Soarta celor nouă eroi ai filmului a fost diferită. Se ştie că doi dintre ei au murit în acel război: "Important e să rămânem în viaţă. Cine ar trebui să dezvolte ţara, dacă nu noi?"

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu