Premier: Majorarea salariilor în educaţie a fost posibilă în urma mai multor discuţii (VIDEO)

Comisia de negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, au decis astăzi majorarea salariilor cadrelor didactice. În cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri, premierul Pavel Filip a declarat că această majorare a fost posibilă în urma mai multor discuţii, iar împreună au fost găsite soluţiile. 

"Astăzi am rezidat Comisia de negocieri din partea Guvernului cu Federaţia sindicatelor din educaţie şi ştiinţe, Am avut foarte multe discuţii cu nivelul de salarizare a celor din domeniul educaţiei. Astăzi am ajuns la concluzia că vom avea majorarea salariilor pentru profesori, de la 1 septembrie cu 11,3 procente. De asemenea vom avea o majorare şi pentru cadrele nondidactice 10%. [...] Vreau să scot în evidenţă că problemele pot fi rezolvate atunci când ele se discută. Nu prin proteste, soluţiile se găsesc prin discuţii. Înţeleg foarte bine că încă nivelul de salarizare nu este unul pe potrivă. Facem eforturi, iar activitatea eforturilor este orientată pentru a oferi Guvernului condiţii mai bune de trai. Sunt sigur că vom avea condiţii mult mai bune", a declarat premierul Pavel Filip. 

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost discuţii despre nivelul pregătirii profesorilor şi exodul pedagogilor. Prim-ministrul Pavel Filip a dat asigurări că autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru ca sectorul educației să devină unul eficient. 

Cuantumul mijloacelor financiare necesare pentru asigurarea acestei creşteri salariale pentru cadrele didactice, pentru 3 luni ale anului 2017, este estimat la aproximativ 94 milioane de lei.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cuantumul salariului lunar mediu pe economie, prognozat pentru anul curent, este de 5.600 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu