PREJUDICII DE SUTE DE MII DE LEI! Unii locuitori din Bălţi fură gaze din reţea în pofida amenzilor primite

Embed:

Unii locuitori ai municipiului Bălţi continuă să fure gaz din reţea, chiar dacă furnizorul aplică amenzi usturătoare. Pentru a plăti mai puţin sau, în unele cazuri, deloc, sunt aplicate diferite metode, inclusiv plasarea magneţilor pe contoare sau conectarea ilegală la conductă.

Reprezentanţii întreprinderii "Bălţi-Gaz" spun că astfel de consumatori vor fi acţionaţi în judecată.

Svetlana Şuvalova din satul Sadovoie, muncipiul Bălţi, s-a conectat ilegal la reţeaua de gaz. În timpul unor controale, femeia nu i-a putut prezenta furnizorului actele privind efectuarea lucrărilor şi nici contractul de prestare a servicilor.

"Noi ne-am mutat cu traiul aici acum câteva zile, am pierdut mult timp pentru a aranja lucrurile, plus am copii mici şi nu am reuşit deocamdată să perfectez toate actele", a apărat femeia. 

După ce sunt depistaţi furând gaz, consumatorii neoneşti sunt deconectaţi de la reţea.

"Noi am stabilit că dumneavoastră consumaţi gaz ilegal, contorul este fără sigiliu, sistemul de aprovizionare cu gaze din locuinţă nu este dat în exploatare", a spus șeful Secției Evidență Gaze SRL "Bălți-Gaz", Valeriu Grumeza. 

Pentru consumul fraudulos de gaz, amenda ajunge până la 8.000 de lei, plus prejudiciul calculat de furnizor.

"Un loc de consum care este dotat cu aragaz, cu un cazan care produce încălzire şi pregateşte apa caldă, spaţiul încălzit fiind de 100 de metri pătraţi. Pentru o lună de zile paguba poate să constituie la 27.000 - 28.000 de lei", a spus directorul adjunct SRL "Bălţi-Gaz", Ion Bleandură.

De la începutul acestui an, angajaţii întreprinderii "Bălţi-Gaz" au depistat peste 55 de cazuri de consum fraudulos, iar valoarea prejudiciului depăşeşte 200.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu