Pregătiţi pentru orice! Angajații de la penitenciarul 13 au participat la aplicații de mânuire a armelor

Embed:

Au grijă de ordinea din penitenciare, dar și de securitatea cetățenilor, iar pentru asta sunt nevoiți să se antreneze în fiecare zi.

20 de angajați ai penitenciarului numărul 13, au participat, astăzi, la exerciții de instruire și mânuire a armei Kalashnikov și Makarov.

Evenimentul s-a desfășurat pe teritoriul poligonului sportiv "Dinamo" din Capitală.

Olesea Stoianova are 30 de ani și activează în penitenciarul numărul 13 din 2005. Chiar dacă este căsătorită și are un copil, ea spune că munca este mai mult decât un hobby.

"De mică mi-a plăcut uniforma și asta a fost scopul de a corija deținuții și de ai reîncadra în societate. Cu pistolul makarov pentru doamne e mai ușor", a spus locotenentul major Olesea Stoianova.

Deși nu au simțit nevoia până acum să folosească arma asupra vreunui deținut, angajații spun că aceste exerciții sunt binevenite:

"Pentru ridicarea nivelului de pregătire profesională. În caz de situații excepționale"

"Funcția dată, în minister, nu este una ușoară. Trebuie să avem caracter, putere. Aceste antrenamente ne dezvoltă atât moral, cât și fizic, pentru a face față la toate problemele care sunt și apar în față. Mai ușor este de tras din picioare cu automatul kalashnikov"

În penitenciarul 13 din Chișinău sunt peste 1.300 de deținuți.

"Ne pregătim, nu dea Domnul să fie careva provocări din partea deținuților, careva posibile evadări", a spus șeful penitenciarului numărul 13 din Chișinău, Igor Juvala.

Până în 2010, în penitenciarul 13 a fost înregistrată doar o singură evadare, după care deținutul a fost prins. De atunci, astfel de cazuri nu au mai avut loc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu