Pregătirile pentru sărbătorirea Hramului, pe ultima sută de metri. Serviciile municipale fac ultimele retuşări (GALERIE FOTO)

Embed:

Ore numărate au mai rămas până la Hramul capitalei, iar pregătirile pentru sărbătoare sunt pe ultima sută de metri.

Muncitorii lucrează la instalarea sunetului și luminilor pe scena amenajată în Piața Marii Adunări Naționale, iar agenții economici se grăbesc să își amenajeze gheretele.

Hramul Chișinăului va începe la ora 8 cu o depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt după care va fi oficiată o liturghie la Catedrala Nașterea Domnului.

La ora 11:00 va fi dat startul oficial al sărbătorii în Piața Marii Adunări Naționale. Aici va defila Garda de onoare a cetăţii Alba Iulia din România.

Preturile de sector vor prezenta programul de sărbătoare pe platourile amenajate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Tot de hram va fi lansat un CD cu melodii celebre despre orașul Chișinău.

În acelaşi timp, în Scuarul Catedralei vor avea loc expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte şi floristică.

Festivitatea se va încheia cu un concert, care va dura până la miezul nopții.  Aproape 600 de polițiști vor asigura ordinea publică atât pe străzile din centrul Chișinăului, cât și în parcuri, iar comercializarea băuturilor tari va fi interzisă.

Circulația va fi restricționată pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe segmentul dintre străzile Mihai Viteazul și Ismail.

Locuitorii capitalei, dar și oaspeții din străinătate sunt entuziasmați de programul evenimentului: 

"Voi veni și eu în Piață să ascult concertul și să urmăresc toate activitățile".

"Cred că o să sărbătorim acasă cu familia. Așteptări avem ca să avem parte de o zi frumoasă, de un oraș curat, prosper".

Totuși, în prag de sărbătoare, capitala are proiecte care nu au fost finalizate în termenele stabilite. Strada pietonală este încă în reparație, deși autoritățile au promis că aceasta va fi inaugurată de ziua orașului. De hram, va rămâne neiluminat și bulevardul Dacia. Chiar dacă e sărbătoare, centrul istoric al capitalei pare a fi un șantier și asta pentru că cei care au efectuat lucrări al rețelele de apeduct și canalizare nu s-au grăbit să le finalizeze.

Pentru organizarea evenimentelor au fost alocate din bugetul muncipal în jur de 800 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu