Pregătirile pentru Hramul Chişinăului, pe ultima sută de metri. Unde şi cum te vei putea delecta de Ziua Oraşului

Embed:

Până la Hramul Chişinăului au rămas ore numărate, aşa că pregătirile sunt pe ultima sută de metri. În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost amenajată scena pentru concert.

Sărbătoarea va începe de dimineaţă cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Ulterior, în Scuarul Catedralei, un sobor de preoți vor oficia slujba religioasă. Tot acolo vor fi amenajate târguri de artizanat, dar și o alee a florilor. Şi copiii vor avea parte de o surpriză.

"Va fi ceva foarte nou, care nu a fost niciodată. Va fi castelul copiilor, care va fi făcut în 3D unde vor fi jocuri pentru copii, animale înăutru din poveşti. Fiecare copil gratis, va avea posibilitatea să intre", a menţionat Stela Mitriuc, șefa Direcției Cultură a Primăriei Chișinău.

Începând cu ora 12:00, preturile de sector vor prezenta programul de sărbătoare pe platourile amenajate pe bulevardul Ștefan cel Mare. Nelipsiţi vor fi comercianţii, care vor pregăti frigărui, dar şi alte bunătăţi.

Concertul va începe la ora 17:30. Interpreţii promit o petrecere pe cinste.

"O să cântăm ţara, o să cântăm pâinea, o să cântăm felul nostru de al fi al moldovenilor, o să cântăm mama", a spus Iurie Sadovnic, interepret.

"O să fie foarte frumos. Va fi cântec, joc, voie bună cu dansuri. Aşa că aşteptăm toată lumea. Va fi un spectacol deosebit", a precizat Maria Iliuţ, interpretă.

Pe scena mare vor mai urca şi Orchestra Fraţilor Advahov, Natalia Gordienko, dar şi băieţii de la Zdob şi Zdub. Invitatul special este rapperul de peste Prut, Connect-R, care recent a lansat o piesă împreună cu interpretul Adrian Ursu.

Locuitorii Capitalei vor fi primii care vor avea ocazia să asculte live cântecul celor doi, care are deja şi un videoclip.

Mâine, traficul rutier pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Ismail şi Mihai Viteazul, va fi restricţionat, iar transportul public va circula pe drumurile adiacente. În acest an, Hramul Capitalei va fi sărbătorit fără focuri de artificii. Decizia a fost luată în contextul deflagraţiei care a avut loc săptămâna trecută în sectorul Râşcani.

Citeşte şi: Ce bucate nu trebuie să lipsească de pe masa de Hramul Oraşului

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu