Pregătirile pentru Festivalul "Maria Bieșu", în toi. Vor evolua interpreți de talie internațională

Embed:

Pregătirile pentru Festivalul Internațional de Operă și Balet "Maria Bieșu" sunt în toi. În acest an, repertoriul spectacolelor va fi mai variat, iar pe scenă vor evolua interpreți de talie internațională. Evenimentul a ajuns la cea de-a 24-a ediție și se va desfășura în perioada 9-18 septembrie.

Artiștii Teatrului de Operă și Balet, dar și cei din străinătate pun la punct ultimele detalii ale spectacolelor.

"Noi deja de mai bine de o lună facem repetiții. Suntem gata. Am avut și două repetiții pe scenă, pentru Spartacus", a spus Natalia Corotcova, conducător artistic al trupei de balet.

Potrivit organizatorilor, în acest an repertoriul va fi mai variat: "El se deosebește prin faptul că în programul festivalului sunt incluse diferite spectacole. Nu doar cele în care a cântat Maria Luchianovna, dar și altele cum ar fi Spartacus, Traviata".

Cu ajutorul Fundației lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", la această ediție va evolua pe scenă și renumita trupă de balet modern din Kiev, condusă de Radu Poklitaru. Aceasta va interpreta spectacolul "Giselle".

"În experiența mea de mulți ani pentru prima dată am văzut un spectacol modern într-o astfel de viziune coregrafică, deși bazat pe muzica originală a compozitorului Charles Adolphe Adam", a menţionat președintele Uniunii Muzicienilor din Moldova, Aurelian Dănilă.

Festivalul Internațional de Operă și Balet "Maria Bieșu" are o semnificație aparte pentru țara noastră, susține ministrul Culturii.

"Constituie un festin al muzicii lirice de la noi și constituie o dare de seamă a școlii de teatru liric din Republica Moldova. Este un lucru absolut extraordinar pentru că personalitățile notorii prin asta și rămân în memoria unui popor și a unei țări", a conchis ministrul Culturii, Monica Babuc.

Această ediție a festivalului este dedicată celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova și are loc sub egida premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu