Pregătirile pentru Crăciun, pe ultima sută de metri. Moldovenii au dat buzna în cea mai mare piață din Capitală

Embed:

Pregătirile pentru Crăciun sunt pe ultima sută de metri. Iar pentru a avea o masă copioasă de sărbători, moldovenii au dat buzna în cea mai mare piață din Capitală.

Cu listele de cumpărături scrise de acasă, oamenii s-au străduit să cheltuiască așa încât să le mai rămână ceva în buzunar. La mare căutare a fost carnea, numai bună pentru friptură.

În ciuda frigului de afară oamenii au ieşit la cumpărături. Şi pentru că mâine se încheie postul Crăciunului, toţi s-au înghesuit la tarabele cu carne. Dacă unii au fost mai modeşti la capitolul cheltuieli, alţii au alocat pentru masa de sărbătoare câteva mii de lei.

"Pe masa de Crăciun ar trebui să fie mai multă cărniță așa e din strămoși, așa e din bunei pentru o friptură".

"Cumpărăm carne, am mai cumpărat vitamine, băutură avem acasă beciul e plin, parcă e bine tot. Vreo mie cred că se duce".

Comercianţii spun că deşi preţurile au rămas aceleaşi, în acest an vânzările sunt mai mici.

"Puțină vânzare că nu are lumea bani, puțin de tot puțin anul trecut ceva mai binișor anul acesta îndeobște foarte greu".

"Preferă lumea aș spune carne de calitate superioară. Cumpără bătuta care o preferă și bărbații și tinerilor le place, picioruțele se întreabă la fel răcitura de casă merge normal, pârjoalele iată ceafa o cumpără".

Și în supermarketuri a fost mare aglomeraţie. Oamenii au ieșit cu cărucioarele pline de bunătăți.

"Mai mult cărnos. De sărbătoarea acesta porcul persistă la orice masă de sărbătoare".

"Salamuri, șampanie, bomboane pentru copii, fructe. Pe stil vechi obligatoriu pentru că așa am moștenit de la părinți, de la bunei".

"Mă uit o șampanie așa, care mai bunișor să fie. Vin am al meu de acasă, dar mâncare ceva, carne, ce a da Dumnezeu".

Creștinii de stil vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu