Pregătirile de Ziua Vinului sunt în toi. Filat va fi gazda evenimentului

Embed:

În timp ce biserica se pregăteşte de vizita patriarhului rus, autorităţile sunt preocupate de Sărbătoarea Vinului, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică la Moldexpo. Standurile apar ca ciupercile după ploaie, iar primii turişti străini au ajuns deja la Chişinău.

Ediţia a zecea a Sărbătorii Vinului va fi una deosebită, promite ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. În acest an, standurile vor fi amplasate pe un teritoriu de trei ori mai mare faţă de anul trecut, iar la eveniment vor participa 54 de companii vinicole. Surpriza cea mare este că rolul gazdei îi va reveni premierului. Însoţit de trei miniştri, numele cărora deocamdată nu este cunoscut, Vlad Filat va întâmpina oaspeţii veniţi la sărbătoare.

Cele care au de câştigat de pe urma evenimentului sunt hotelurile şi agenţiile de turism.  Deja avem rezervări pentru aproximativ 40 de persoane. Ele au solicitat sejururi de la o zi până la şase zile, pe care le propunem cu diferite itinerarii", a menţionat Mihaela Buza, manager marketing agenţie de turism.

Cu ocazia Zilei Vinului, agenţiile de turism au pregătit mai multe oferte. Preţul acestora variază de la 70 de euro până la 600 de euro. Turiştii sunt invitaţi să viziteze mai multe vinării din ţară. Totuşi, agenţiile de turism susţin că deocamdată, Moldova nu este suficent de atractivă pentru străini.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în acest an, cheltuielile pentru Ziua Vinului vor depăşi un milion de lei, bani alocaţi din bugetul statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu