PREGĂTIRI PENTRU ZIUA VINULUI: Vinăriile din ţară, în aşteptarea turiştilor

Embed:

Cele mai frumoase tradiții moldovenești și mult vin bun. De asta vor avea parte sute de persoane care vor veni la "Ziua Națională a Vinului". Timp de în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale în jur de 60 de vinificatori își vor prezenta producţia.

În centrul Capitalei vor fi amenajate mai multe zone unde vizitatorii vor putea să-şi petreacă timpul util şi interesant. Turiştii se vor putea înscrie la tradiţionala şcoală a vinului, la care vor participa somelieri profesionişti.

De asemenea, vor fi amenajate standuri pentru meșterii populari şi o curte ţărănească, unde gospodarii vor demonstra procesul de preparare a vinului.

"Am făcut trei sătuțe unde fiecare sat prezintă regiunea geografică și consumatorul o să aibă posibilitatea să treacă dintr-un sat în altul să facă cunoștință și cu vinurile și cu artizanat, tot ce ține de meșteșugărit, cu bucate din regiune, cu folclor", a spus directorul Oficiului Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin.

Pregătirile sunt în toi și la vinăriile din țară, care așteaptă mulți turiști.

"O să fie excursii în beciurile subterane pentru că avem o colecție destul de interesantă. Colecția include vinuri din anul 1990, 2001, 2002. Avem și săli de degustare în stil francez. Avem patru săli", a spus eprezentantul unei vinării, Ala Valentin.

În premieră, sărbătoarea va fi marcată concomitent și în comuna Snagov din România.

"21 de vinării care o să prezinte vinul consumatorului din România și în afară de vin, vinul tot timpul are o infrastructură în jurul lui care-i permite să atragă consumatori, o să ne ducem și cu gastronomia moldovenească", a spus directorul Oficiului Viei şi Vinului,Gheorghe Arpentit.

Anul trecut, "Ziua Națională a Vinului" a reunit 47 de producători autohtoni și a atras numeroși turiști străini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu