Pregătiri pentru sezonul estival. În care lacuri din Capitală apa corespunde normelor sanitare

Embed:

Weekendul care vine va fi cel mai cald de la începutul anului, prognozează meteorologii. Încălzirea bruscă a vremii i-a determinat pe unii oameni să meargă să se odihnească pe plajă. Totuşi, înainte de a se scălda în bazinele acvatice din municipiul Chişinău, locuitorii Capitalei trebuie să ştie că apa este contaminată.  

În urma investigaţiilor de laborator, s-a depistat că doar apa din lacul "La Izvor" şi cel din comuna Vatra corespunde normelor sanitare.

"Riscurile sunt foarte mari. Populația poate să contacteze diferite maladii infecțioase, cum ar fi boli diareece acute, hepatitele virale, miningitele seroase, diferite dermatite, boli de piele", a declarat medicul igienist de la Centrul Municipal de Sănătate Publică, Livia Mazur.

"Toată viața mă scald aici și totul este în regulă."

"Eu doar nu beau apa. Dar dacă mă scald un pic, cred că nu se întâplă nimic grav."

Vremea caldă a determinat autorităţile să urgenteze pregătirile pentru sezonul estival. Pe plaje vor fi instalate duşuri, vor fi reparate cabinele, iar zonele verzi vor fi stropite cu soluţii speciale împotriva insectelor. 

"Măturăm, facem curat, strângem gunoiul, tot ce trebuie."

"În fiecare an, trebuie să avem grijă să fie plaja în regulă ca cei care vin să se odihnească bine."

"În timpul de față se face prelucrarea spațiilor verzi împotriva țînțarilor și căpușelor care provoacă disconfort. Apeductul este conectat, este gata pentru pornire, plaja este afânată, mobila a fost vopsită", a declarat şeful de sector de la Întreprinderea "Spaţii Verzi", Vasile Dadu.

Plaja de la Vadul lui Vodă are o suprafaţă de şase hectare. În acest an, nisipul nu va fi schimbat. Muncitorii au efectuat doar lucrări de afânare şi dezinfectare.

Atât turiştii din ţară, cât şi cei de peste hotare spun că şi-ar dori condiţii mai bune pe plajele din Capitală:

"Aș vrea mai multe umbrele să fie pentru copii, o frumuseţe să fie, mai ales pentru copii."

"Am venit din Israel să ne odihnim aici. Plaja nu este bine amenajată. Trebuie amenajate câteva umbrele, chiar pe malul râului, ca oamenii să se poată odihni."

În acest an, autorităţile au alocat peste 2.5 milioane de lei pentru amenajarea zonelor de odihnă din municipiul Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu